Contact us

South Pole Polityka prywatności

Wstęp

Niniejsza Informacja o ochronie prywatności ("Informacja") obejmuje dane osobowe, które South Pole, jego spółki zależne i stowarzyszone zlokalizowane na całym świecie w ramach rodziny spółek South Pole ("Spółki stowarzyszone") gromadzą za pośrednictwem Southpole.com i innych stron internetowych (np. market.southpole.com, www.co2logic.com, www.co2-neutral-label.org ) (indywidualnie "Witryna" i zbiorczo "Witryny"), aplikacje, produkty i usługi będące własnością lub kontrolowane przez South Pole lub Witryny, które zamieszczają łącze do niniejszej Informacji.

South Pole ("South Pole", "my" lub "nas") i jego rodzina spółek uznają znaczenie ochrony prywatności Twoich informacji. Nie zbieramy żadnych danych osobowych od osób odwiedzających tę stronę internetową, z wyjątkiem sytuacji, gdy subskrybujesz którąś z naszych usług. Podstawa, na której gromadzimy takie dane i inne istotne informacje, jest określona w naszej Informacji o ochronie danych osobowych poniżej.

Nasze dane kontaktowe

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące naszych stron internetowych lub sposobu, w jaki przetwarzamy Twoje dane, możesz skontaktować się z nami w następujący sposób:

Inspektor Ochrony Danych
South Pole
275 Grays Inn Road
London
WC1 8QB
Adres e-mail: DPO@southpole.com

Zmiany w informacji o ochronie prywatności

Niniejsza informacja o prywatności została ostatnio zaktualizowana w maju 2022 r.

Należy pamiętać, że możemy od czasu do czasu aktualizować Informację o prywatności thai i będziemy publikować wszelkie aktualizacje na naszych stronach internetowych.W przypadku, gdy mamy zaangażowanie z Tobą, powiadomimy Cię o wszelkich zmianach, które wprowadzimy do niniejszej Informacji o prywatności. W innych okolicznościach, opublikujemy zmienioną Informację o prywatności na naszej stronie internetowej.

Rodzaje danych osobowych, które możemy gromadzić

Obecnie zbieramy i przetwarzamy następujące informacje:

  • Obecnie zbieramy i przetwarzamy następujące informacje:
  • Identyfikatory osobowe (Twoje imię i nazwisko)
  • Dane kontaktowe (Twoje dane kontaktowe z pracy)
  • Dane dotyczące zatrudnienia (Nazwa Twojego pracodawcy, Twoje stanowisko pracy)
  • Informacje finansowe (Twój numer karty płatniczej, numer konta bankowego i dane konta)
  • Informacje techniczne (Twój adres protokołu internetowego (IP), typ i wersja przeglądarki, typ systemu operacyjnego i inne technologie w urządzeniach, z których korzystasz, aby uzyskać dostęp do tej strony)
  • Informacje o użytkowaniu (Informacje o sposobie korzystania z naszej strony internetowej, produktów i usług)
  • Informacje marketingowe i komunikacyjne (Twoje preferencje marketingowe od nas i stron trzecich oraz Twoje preferencje komunikacyjne)

Jak zbieramy Twoje dane osobowe

Gromadzimy dane osobowe w następujący sposób:

  • Bezpośrednio od Ciebie - kiedy się z nami komunikujesz
  • Media społecznościowe - możemy otrzymywać informacje poprzez korzystanie przez Ciebie z mediów społecznościowych (na przykład Facebook i Twitter), w zależności od Twoich ustawień lub polityki prywatności tych serwisów społecznościowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności stosowaną przez te strony w celu uzyskania szczegółowych informacji na temat sposobu zmiany ustawień.Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za takie polityki. Prosimy o dokładne sprawdzenie tych polityk przed przekazaniem jakichkolwiek danych osobowych do takich stron.
  • Pliki cookie (i zautomatyzowane technologie lub interakcje) - możemy automatycznie zbierać informacje techniczne o Twoim sprzęcie, działaniach i wzorcach przeglądania. Zbieramy te dane osobowe za pomocą plików cookie, logów serwera i innych podobnych technologii. Więcej informacji na temat plików cookie znajduje się poniżej.
  • Osoby trzecie - możemy otrzymywać dane osobowe od różnych osób trzecich, w tym dane techniczne od partnerów analitycznych, takich jak Google, od sieci reklamowych, takich jak Google Adwords i Linkedin, od dostawców wyszukiwarek, takich jak Google i Big (Bing Webmaster Tools), od dostawców usług technicznych, płatniczych i dostawczych, takich jak Worldpay, oraz dane dotyczące stylu życia i dane demograficzne od zewnętrznych partnerów w zakresie segmentacji/marketingu.
  • Strony internetowe osób trzecich - kiedy korzystasz z naszych stron internetowych lub w inny sposób angażujesz się w nasze działania, możesz otrzymywać linki do stron internetowych, wtyczek i aplikacji osób trzecich. Kliknięcie tych linków lub włączenie tych połączeń może pozwolić osobom trzecim na gromadzenie lub udostępnianie danych o użytkowniku. Nie kontrolujemy tych stron internetowych osób trzecich i nie jesteśmy odpowiedzialni za ich oświadczenia o ochronie prywatności. Po opuszczeniu naszej strony internetowej zachęcamy do zapoznania się z informacją o prywatności każdej odwiedzanej strony internetowej, ponieważ będzie ona regulować sposób przetwarzania danych osobowych przez tę stronę.

Jak wykorzystujemy Twoje dane

Zbieramy Twoje dane, abyśmy mogli:

  • zapewnić, że treść jest prezentowana w sposób najbardziej efektywny dla Ciebie i Twojego komputera
  • wykonywać nasze zobowiązania wynikające z umów zawartych między Państwem a nami (np. transakcje dotyczące kredytów węglowych poprzez nasz sklep internetowy)
  • umożliwienia Państwu udziału w interaktywnych funkcjach naszych usług, jeśli Państwo się na to zdecydują
  • powiadamiać o zmianach w istniejących usługach i nowych usługach, które oferujemy, a które są dla Ciebie istotne
  • lepiej zrozumieć sposoby interakcji użytkowników z naszą stroną i Usługami; oraz promować nasze Usługi.

Twoje informacje należą do Ciebie i nigdy nie udostępnimy ich reklamodawcom.

Możemy ujawnić Twoje dane osobowe każdemu członkowi naszej grupy, co oznacza naszą ostateczną spółkę holdingową i jej filie. Możemy ujawnić Twoje dane osobowe stronom trzecim:

  • Jeśli użytkownik wyraził zgodę na udostępnianie przez nas swoich danych osobowych w ten sposób
  • Jeśli wszystkie lub zasadniczo wszystkie nasze aktywa zostaną połączone z lub nabyte przez osobę trzecią, w którym to przypadku Twoje dane osobowe mogą stanowić część przeniesionych lub połączonych aktywów, a Ty będziesz uważany za wyrażającego na to zgodę. Jeśli tak się stanie, dołożymy wszelkich starań, aby poinformować Cię o tym.
  • Jeśli jesteśmy zobowiązani do ujawnienia lub udostępnienia Twoich danych osobowych w celu spełnienia jakiegokolwiek obowiązku prawnego, lub innych.

Podstawa prawna przetwarzania Twoich danych osobowych

Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (GDPR), a w Wielkiej Brytanii z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych (UK GDPR) podstawy prawne, na których opieramy się przy przetwarzaniu tych informacji, to:

  • W przypadku, gdy mamy Twoją wyraźną zgodę na wykorzystanie Twoich danych osobowych w określonym celu (na przykład, gdy kontaktujemy się z Tobą za pośrednictwem poczty elektronicznej). Masz możliwość usunięcia swojej zgody w dowolnym momencie. Możesz to zrobić, kontaktując się z DPO@southpole.com.
  • Gdy przetwarzamy Twoje dane osobowe dla naszych uzasadnionych interesów (lub interesów strony trzeciej).
    • Gdy wykorzystujemy nasze uzasadnione interesy jako podstawę prawną przetwarzania Twoich danych osobowych, przed przetworzeniem Twoich danych osobowych rozważymy i wyważymy wszelkie potencjalne skutki dla Ciebie oraz Twoich praw i wolności. Będziemy postępować tylko wtedy, gdy uznamy, że wpływ na Państwa interesy nie jest nadrzędny. Nasze uzasadnione interesy obejmują interesy naszej organizacji w prowadzeniu i zarządzaniu naszymi działaniami, aby umożliwić nam zapewnienie Państwu najlepszej obsługi oraz najlepszego i najbezpieczniejszego doświadczenia, a także w przypadku, gdy uważamy, że przetwarzanie Państwa danych osobowych leży w interesie publicznym. Konkretne przykłady obejmują:
      • Wysyłanie Państwu informacji i materiałów marketingowych
      • Wykorzystanie danych osobowych do monitorowania korzystania z naszej strony internetowej (i aplikacji) w celach technicznych
  • W przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne do wykonania umowy z Państwem (na przykład, gdy zakupili Państwo od nas produkt).
  • W przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne do spełnienia obowiązku prawnego lub regulacyjnego, który nas dotyczy (na przykład w niektórych przypadkach możemy być zobowiązani do udostępnienia informacji o użytkowniku Urzędowi Komisarza ds. Informacji, innym organom regulacyjnym lub organom ścigania) lub do wykorzystania informacji o użytkowniku do celów należytej staranności lub etycznych badań przesiewowych.

Przekazywanie danych osobowych poza Wielką Brytanię

Dane, które zbieramy od Państwa mogą być przekazywane i przechowywane w miejscu przeznaczenia poza Wielką Brytanią. Mogą być również przetwarzane przez personel działający poza granicami Wielkiej Brytanii, który pracuje dla nas lub dla jednego z naszych dostawców. Jeśli dane są przekazywane poza Wielką Brytanię, będziemy starali się zapewnić, że jest to lokalizacja dokonana na podstawie decyzji adekwatności wydanej przez Komisję Europejską na mocy art. 45 GDPR Wielkiej Brytanii. Jeśli Twoje dane nie zostaną udostępnione na podstawie decyzji stwierdzającej odpowiedni poziom ochrony, wówczas zostaną wprowadzone odpowiednie zabezpieczenia zgodnie z art. 46, 47 lub 49 brytyjskiego GDPR. Więcej informacji można uzyskać pod adresem DPO@southpole.com.

Przekazując swoje dane osobowe, wyrażają Państwo zgodę na takie przekazywanie, przechowywanie lub przetwarzanie. Podejmiemy wszelkie uzasadnione kroki, aby zapewnić, że Twoje dane są traktowane bezpiecznie i zgodnie z niniejszą polityką prywatności.

Przechowywanie Państwa danych osobowych

Przechowujemy Państwa Dane Osobowe przez różne okresy czasu w zależności od kategorii Danych Osobowych. Niektóre informacje mogą być usuwane automatycznie na podstawie określonych harmonogramów, np. informacje marketingowe. Inne informacje, np. informacje o koncie, mogą być przechowywane przez dłuższy okres czasu w oparciu o umowę zawartą z nami. Wreszcie, możemy dalej zachowywać informacje dla praktyk biznesowych opartych na naszych uzasadnionych interesach lub celach prawnych, takich jak poprawa sieci, zapobieganie oszustwom, prowadzenie rejestrów lub egzekwowanie naszych praw prawnych.

Cookies

Cookies to pliki tekstowe umieszczane na komputerze użytkownika w celu gromadzenia standardowych informacji z dziennika internetowego oraz informacji o zachowaniu odwiedzających. Kiedy odwiedzasz nasze strony internetowe, możemy automatycznie zbierać informacje od Ciebie poprzez pliki cookie lub podobną technologię.

Użytkownik może ustawić swoją przeglądarkę tak, aby odrzucała wszystkie lub niektóre pliki cookie lub aby ostrzegała go, gdy strony internetowe ustawiają lub uzyskują dostęp do plików cookie. W przypadku wyłączenia lub odrzucenia plików cookie należy pamiętać, że niektóre części tej witryny mogą stać się niedostępne lub nie działać prawidłowo. Więcej szczegółów można znaleźć w naszej Polityce dotyczącej plików cookie.

Twoje prawa w zakresie ochrony danych osobowych

Twoje prawa wynikające z GDPR obejmują:

  • Prawo do wycofania w dowolnym momencie zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych.
  • Prawo do informacji o tym, jakie dane osobowe posiadamy, jak je uzyskaliśmy, komu i dlaczego mogliśmy je udostępnić oraz jak długo zamierzamy je przechowywać.
  • Prawo do sprostowania swoich danych osobowych w przypadku, gdy są one niedokładne lub niekompletne.
  • Prawo do żądania usunięcia Twoich danych osobowych (zwane również prawem do bycia zapomnianym), z zastrzeżeniem naszej polityki przechowywania danych.
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych.
  • Prawo do przenoszenia danych (tj. przeniesienia Twoich danych osobowych na Twoje żądanie do innej organizacji).
  • Prawo do uzyskania informacji o zautomatyzowanym profilowaniu (Obecnie nie przetwarzamy Twoich danych osobowych w ten sposób).
  • Z powyższych praw możesz skorzystać bezpłatnie, kontaktując się z nami w sposób opisany poniżej.

We wszystkich przypadkach będziemy musieli upewnić się co do Państwa tożsamości, zanim będziemy mogli rozpatrzyć wniosek o dostęp do danych. Zazwyczaj będziemy wymagać dowodu tożsamości, takiego jak paszport lub prawo jazdy.

Prawo do składania skarg

Jeśli masz jakiekolwiek obawy dotyczące wykorzystania przez nas Twoich danych osobowych, możesz złożyć do nas skargę na adres dpo@southpole.com.

Jeśli uważasz, że którekolwiek z Twoich praw zostało naruszone, masz prawo złożyć skargę do lokalnego organu nadzorczego.

Kraj Nazwa organu regulacyjnego Adres Telefon Link do strony internetowej
WIELKA BRYTANIA Information Commissioner's Office (ICO) Information Commissioner's Office
Wycliffe House
Water Lane
Wilmslow
Cheshire
SK9 5AF
0303 123 1113 http://ico.org.uk
Niemcy Datenschutzkonferenz (DSK) https://www.datenschutzkonferenz-online.de/datenschutzaufsichtsbehoerden.html
Hiszpania Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) C/ Jorge Juan, 6. 28001 - Madrid 900 293 183 https://www.aepd.es/es
Szwecja Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) Integritetsskyddsmyndigheten, Box 8114, 104 20 Stockholm, Sweden 46 (0)8 657 61 00 https://www.imy.se/
Francja Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés (CNIL) Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés
3 Place de Fontenoy
TSA 80715
75334 PARIS CEDEX 07
France
33 (0)1.53.73.22.22 https://www.cnil.fr/
Włochy Garante per la protezione dei dati personali (Garante) Piazza Venezia 11, 00187, Rome Italy 39 06.696771 https://www.garanteprivacy.it/web/garante-privacy
Polska Urząd Ochrony Danych Osobowych (UODO) Urząd Ochrony Danych Osobowych ul.Stawki 2, 00-193 Warszawa 606-950-000 https://uodo.gov.pl/pl
Portugalia Comissão Nacional de Protecção de Dados (CNPD) Av. D. Carlos I, 134, 1º
1200-651 Lisboa
PORTUGAL
351 21 392 84 00 https://www.cnpd.pt/

Dzieci

Usługi są przeznaczone do korzystania przez osoby dorosłe i podmioty korporacyjne zainteresowane South Pole. Nie są one przeznaczone dla dzieci, a South Pole nie gromadzi ani nie przechowuje świadomie danych osobowych dzieci poniżej 13 roku życia.

Bezpieczeństwo danych

Stosujemy odpowiednie techniczne, organizacyjne i administracyjne środki bezpieczeństwa, aby chronić wszelkie przechowywane przez nas Dane osobowe przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem oraz nieuprawnionym dostępem, ujawnieniem, zmianą i zniszczeniem.